Co bude dnes k obědu?

10:02

Rizoto (tedy Risotto con funghi)

Zapomeňme na sypkou rýži, hrášek a kukuřici.



Pěkně mazlavé (stejně jako pořádný nok) s chutí másla a žampiónů.

Co budeme potřebovat:
rýže Arborio - ta jediná a nejlepší
žampiony
šalotka
stroužek česneku
sklenka bílého vína
parmazán
olivový olej
máslo
sůl
bílý pepř


Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme pokrájené, očištěné žampiony. Osolíme a přidáme drcený kmín. 
Mezitím v hrnci osmahneme šalotku a česnek na olivovém oleji. Přidáme propláchnutou rýži ARBORIO a lehce osmahneme. Zalijeme vodou nebo vývarem a bílým vínem (koupené vývary radši nepoužívám, takže pokud nemáte domácí, bohatě postačí voda a víno). Osolíme, opepříme (pepř pouze bílý).
Rýži neustále mícháme a přiléváme vodu - dokud není rýže měkká, držím hladinu vody vždy nad samotnou rýží.
Při změknutí rýže přidáme hotové žampiony, promícháme, přidáme sýr (parmazán) a dle chutí dosolíme a dopepříme. 





Dobrou chuť.

0 komentářů

Isnpirace mnohem více

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...