Jak na přírodní výzdobu štědrovečerní tabule

20:20


Je to opravdu snadné a zabere to pár minut (když máte větvě, jinak to můžete spojit s příjemnou procházkou). Letos, protože Ema, nemůžeme mít na stole žádné běhouny ani ubrusy. Ta s nimi totiž dělá rychlý proces. I se vším, co se na běhounu nebo ubrusu právě nachází. Zatím dosáhne tak akorát na okraj stolu, takže jeho střed je jen můj!
Když jsme zůstaly samy doma a Ema se zabrala do hraní, zkusila jsem si nanečisto jednoduchou dekoraci pro štědrovečerní večeři.

Co budete potřebovat

  • Oblíbené svícny
  • Jehličnaté větve
  • Světýlka (ideálně na baterky)
  • Koule a různé vánoční ozdoby podle vašich preferencí a stylu


Doprostřed stolu dejte větve, omotejte světly, umístěte svícny a hotovo. Jestli se vám to zdá až moc chudé, klidně do jehličí položte vánoční koule, hvězdičky, prostě to, co  máte zrovna doma. Pro čistě rustikální vzhled budou skvělou volbou jablíčka a vlašské ořechy. Hotovo.

Je to vážně jednoduché a krásně to vypadá. I se šmatlající, tak nějak chodící dekorační zkázou můžete mít slavnostně a rychle prostřeno. Na svoji premiéru čekají dřevěné kulatiny, které budou místo klasického prostírání. Mělo to být sice překvapení pod stromeček od mého nejmilejšího, ale když viděl, jak moc po nich toužím na štědrovečerní tabuli, dostala jsem je dřív. Neříká se tomu láska? 



7 komentářů

  1. J8 ještě nic vymyšleného nemám (ostatně nemám ani všechny vánoční dárky). Ale asi využiju loni koupený ubrus s hvězdičkami...
    Na dřevěné prostírání jsem zvědavá "v akci" doufám že bude foto
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
  2. Jednoduché , ale vyzerá to úchvatne. Tiež som zvedavá na drevené prestieranie. Určite bude veľmi pekné, veď je vyrobené s láskou :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Prirodni dekorace jsou proste nejkrasnejsi! :-) Mam v planu neco podobneho. Ja to risknu i s ubrusem. Pak podam report, kolik toho na stole zbylo :-D...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsi prece jen kulatinky sehnala:-). A jasne, urcite to bude laska:-). Tohle prirodni je tak jednoduche a tak efektni, poveldo se. Hezky vecr. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní výzdoba,děkuji za inspiraci,u nás taky letos budem bez ubrusu.Krásné dny Věra

    OdpovědětVymazat
  6. Jednoduché a krásné. Já ještě sváteční stůl neplánovala, asi budu muset začít. Hezkou neděli, Jana

    OdpovědětVymazat
  7. vypadá to báječně, nádhera v jednoduchosti. Klidný předvánoční týden, Pavel

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více