Jsem ředitel, markeťák, manažer...

19:00

... zákaznická podpora, produktový specialista, textař, skladník, grafik, fotograf, účetní.
A to je každý, kdo se rozhodne otevřít vlastní eshop. Vypadá to tak lehce, než narazíte na první problém, třeba v editaci webových stránek, problém v html kódu, problém se zákazníkem, vyrobit, nafotit, vložit do systému, vymyslet text, propagovat, prodat, zabalit, expedovat. Nebo si na spoustu věcí můžete najmout firmu. A zaplatit ji. Peníze ale získáte nejdřív postupem výše, že. Tak znova to samé kolečko: vyrobit, nafotit...



Z toho báječného produktivního času si musíte velký kus ukrojit na administrativu, která je větší, než samotný výrobní proces. Do toho byste měli mít v merku všechny svátky, dělat cílené balíčky, akce, slevy, výprodeje... Stejně jsem to plánovala na Vánoce, ale víte co? Hodila jsem na to bobek a radši si užila Vánoce s rodinou. Asi nejsem dobrý markeťák. Ani na Valentýna vás neohromím, já ho totiž neslavím. I tak mi v mailu začátkem ledna přistály dvě úžasné nabídky. Jednu jsem s díky odmítla a poslala kontakt na milou betonovou firmu Betton, která u nás dodává betonová umyvadla i dekorace. Když ne já, proč ne někdo jiný. Tak by to mělo fungovat, nejsem zastánce hamty hamty. Druhou jsem přijala a už na ní pracuji. A brzo prozradím víc.



Klobouk dolů před obchody jednotlivců, není to žádný med, o to víc si jich vážím a dělá mi radost nakupovat jejich výrobky. A díky vám, mým zákazníkům, kteří se zamilovali do betonu a místo do IKEA zamíří na můj shop a koupí si třeba betonový svícen.

Vyrábět a nabízet vám novinky mi činí nesmírnou radost. Posledním kouskem je velký tác/podnos o kterém jsem hodně dlouho snila. Je to praktický pomocník v dekorování, svícny nebo vázy na něm vypadají božsky a už jen stačí tác s doplňky dát na komodu, stůl, konferenční stolek. Taková skupenství mám nejradši, vypadají vážně efektně.



Jinak je u nás zima a v zimě občas sněží. Normálka.








Konec betonového a sněhového zpravodajství, páčko.

5 komentářů

  1. Martinka, obdivujem ťa, pekne sa ti rozbehla záľuba...u mňa je veľa nového, najmä u detí, napredujeme, premáhame, ja najmä budovaním, a aj ked je to i moja záľuba akosi stále ostávam v slúžení tým núdznym, teda daľšiemu decku a psíkom...komentovanie som nechcela, lebo ma to na otcovodome dorazilo, resp nekomentovanie...teraz už komentovanie nejde vložiť, dá sa len cez G+, ten ale končí,pa!

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, je mi jasne, ze to neni zadny med a ze kdo nezkusi, nevi. Proto drzim pesti, at te to bavi a dela ti to hlavne radost. K te velke zakazce gratuluju a preju, at obcas chodi dalsi! Tac je povedeny, i ty mramorovy efekty! To uz jsem psala. A taky se mi libi ta vychozena cesticka na zahrade:-), a kocicak:-). Mej se hezky, M.

    OdpovědětVymazat
  3. Všechny, kteří se do toho o čem píšeš pustí obdivuji. Pár jich kolem sebe mám. A ty ve svých prioritách máš jasno. Martinko, ať se daří podle Tvých představ. D.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, administrativa k podnikání je fakt občas pořádný zákus....ale co, práce jako taková nám to vynahradí :) Důležité je, když to člověka baví :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Tác je moc pěkný. Budu se těšit report o zakázce, pokud prozradíš víc.
    A kocour (nebo je to číča?) ve sněhu je božský.
    Měj se pěkně a ať se ti vede

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více