Zachránili jsme život

9:41

jednoho Strakapouda. Kdo má kočky tak ví, že nosí nemilé dárečky. Myši, hraboše, potkany a ptáky. Většinou z nich moc nezůstane, ale občas se nám podařilo nějakou tu myš zachránit.
Dnešní ráno (kdy jsem se těšila na kávu venku a pěkně v klidu) se ozval řev. Náš nejmenší kocour přitáhl ptáka. A moc si s ním nevěděl rady. Pták bojoval statečně, ale utrpěl zranění křídla (prostě nelítal). Chytili jsme ho a dali do krabice.



Po chvilce se probral a začal hopsat. Co byste dělali? No, my nahnali kočky do domu a zkusili ho pustit na zahradě, jestli náhodou neodletí. Neodletěl.
Odhopsal k vrbě, na kterou skočil a nemínil jí opustit.



Nastala komická situace, kdy dva v pyžamu stojí u malé vrby (já v ruce krabici) a zkoušíme odšťouchat ptáka do krabice. Ten kloval na všechny strany.

Nebojte, pták naší péči přežil. Počkal hodinku v krabici, než si pro něj přijel pán ze záchranné stanice.




A rovnou jsme dostali pozvání na návštěvu do záchranné stanice Hrachov, které rádi využijeme. Je možné navštívit expozici zachráněných zvířat (i ohrožené druhy) s lektorem, mají nové dětské hřiště a dokonce expozici ryb žijící u nás.
via

2 komentářů

  1. Tak tohle se naší kočce ještě nepovedlo:-))
    Vypadá roztomile:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jééééjda, kocour jeden..... :) Vím, že to má prostě v genech... :)
    Jste moc hodní, že jste ptáčka zachránili a pomohli mu. Já totiž brečím i pro mrtvého pavouka...., no. (Já vím, trochu úlet :) )
    Až pojedete do záchranné stanice, poprosím Tě o sdílení tady...Děkujiiiiii :)
    Krásný den....Kat....

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více