Koupelna svépomocí

8:43

Ze suti, cihel a prachu vznikne něco nového. Něco přesně podle nás. Koupelna. Zatím vše zvládáme svépomocí, s malou pomocí instalatéra, který napojil nové trubky. Vrtáme se v koupelnových vnitřnostech, vše bude nové i pod podlahou. A jednou to budou měnit až děti našich dětí. Představu sice máme, ale někdy i inspirace pomůže. Našla jsem krásné inspirace na koupelny a zvlášť jedna fotka k nám padne jako ulitá. Přesně jeden kout bude z cihel, dřevěné desky a volně stojícího umyvadla. Jen ta deska bude zasazená do stěn, aby dokonale zapadla.



Fáze 1.
Bourání a odnos odpadu aneb všechno musí pryč. To je ta část, kdy budete potřebovat vysavač a mop několikrát za den. Ač se to nezdá, prach se dostane všude. A jestli máte starý dům, připravte se na kostlivce, který čeká jen na to, až ho odhalíte a tím si práci rozhodně nezjednodušíte. Taky denní plány vezmou rychle za své.



Fáze 2.
Tam jsme nyní. Mění se vše co není vidět. Trubky, odpady, přesouvá se elektřina. Dokonale nahé stěny volají o spodničky. Až poté můžou dostat nové šaty. Žádné kachle, kdo to má pořád mýt, ale sametové nátěry přímo určené do koupelen. Díky postupující techniko, kde bychom bez tebe byli. Navíc už musí padnout jasné rozhodnutí, musíte mít jasnou představu. Co, kde a jak bude. Kde bude stát pračka, umyvadlo, kde bude mít odtok sprchový kout, kde budou světla? Bude baterie ve zdi nebo na desce společně s umyvadlem? Rozhodni se! Naštěstí já vybírala už před prvním kopnutím do starých, socialistických kachliček.

Představa je jasná
Umyvadlo na desku
Vodovodní baterie v retro stylu
Bílá mozaika
Dlažba ve vzoru dřeva
Vysněné zrcadlo do koupelny


Inspirace je hezká, že jo? Je nutné si ji udržet, nějakou dobu to bude vypadat takto.
Tak nám držte palce.

14 komentářů

  1. Držím palce ať vše klapne, těším se na výsledek.
    Přesně toto máme za sebou,ale po 10letech, jsme ve fázi hledání nějakého kvalitního sprchového koutu, kdyby jsi měla tip, budu moc ráda. Vanu chceme zrušit, já se v ní nekoupala nikdy a manžel 2x, jen ji využívá naše malá k obložení hraček při koupání. Sprcháč bych chtěla skleněný čirý, ale nějaký odolný. Našlo si mě nové umyvadlo, jeden den na mě kuklo z časopisu...chi chi, naše po 10letech je totálně na odpis. Měj se moc krásně Zmorkusovic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zuzko,
      o skleněném jsme taky přemýšleli, ale než kupovaný, chtěli jsme vymyslet své řešení a nechat si u skláře vyrobit vše na míru.
      Nakonec jsme se rozhodli pro luxfery, které dodají světlo, vypadají pěkně a budou plnit i funkční účel. A mléčné, aby nebyly tolik vidět nesetřené kapky :)

      Vymazat
  2. Inšpirácie sú krásne. Zaujali ma sametové nátery do koupelne. Myslíš že to máme aj tu na Slovensku? Idem pohľadať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zitko,
      šlo o nátěr sametově matný, paropropustný a omyvatelný. Dokonce vhodný do kuchyně, prý zvládne i mastné cákance od sporáku. V následujících dnech se chystám chopit štětce, pak napíšu jestli to nebyl jen pouhý reklamní trik :)

      Vymazat
  3. Marti, držím pěsti. my máme vanu na nožkách, ale asi jsme naletěli podvodníkovi a koupili repasovanou jako novou. vana je po 6 letech hrubá, nedá se v ní sedět,je to nepříjemné a co je horší, nejde vůbec umýt. nadřu se na tom, myju octem, kyselinou citronovou, fakt hrůza za tolik peněz /ale krásná je, to zas jo/. no a taky uvažujem o sprcháči, viděla jsem teď takový pěkný, měl dole i takovou polovaničku, dalo by se tam i lehno-sednout.
    už se těším až dáš fotky hotové koupelny.
    Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko,
      my se tu za pět let koupali asi jen 2x, takže rozhodnutí bylo jasné. Co zkusit Savo? Zkoušela jsem Savo ve spreji, bez chloru, všechno šlo po pár minutách dolů, stačilo lehce setřít, žádné drhnutí.
      Fotky brzo budou, díky :)

      Vymazat
  4. Krasa velika - ty plany, vybrane produkty. Drzim pesti, bude to urcite nadhera:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mercel,
      díky, plánů by bylo. Pak stačí někam kopnout a je vše jinak. Nebo se vejít s vysněným kouskem tak, aby se vůbec vešel.
      Díky za ty pěsti, jsou potřeba.

      Vymazat
  5. Martinko, držím palečky, ať je koupelna brzy hotová .... už se moc těším na výsledek, doufám, že se pak pochlubíš, to víš, my jsme holky zvědavé :o) ..... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki,
      děkuji moc. Snad bude s čím se pochlubit, my dva z Prahy jako malíři, obkladači, zedníci :)

      Vymazat
  6. A co s venkovním světlem, Marti? Moc rád bych měl někdy koupelnu, ve které je velké okno.. klidně francouzské, až na zem :))) ať je koupelna světlá. Už se taky moc těšíme na výsledek.
    tomáš a pavel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tome,
      to je ale nápad! Škoda, že by nám to tak úplně nepasovalo do vzhledu domu. I když třeba jednou... Takhle bych chtěla chodbu, která ke koupelně vede. Mít z ní takovou zimní zahradu. Naštěstí máme okno v koupelně i na záchodě, tak o světlo není nouze.
      Těším se na výsledek s vámi :)
      Pozdravuj.

      Vymazat

Isnpirace mnohem více