Rok

11:48

1 rok. Rok, který se s ohlédnutím zdá být jen chvilkou, 365 dnů uběhly rychleji než Usain Bolt 100 m. Ale jak je rok dlouhý, když jste teprve na startovní čáře. Když čekáte rok na Vánoce, rok na dovolenou, rok na narozeniny, rok na něco vážně vysněného. Zdá se to být vzdálené, snad nekonečné čekání.



Nekonečných bylo 9 měsíců, které Ema trávila pod mým srdcem. Odcházejíc první den od doktora s těhotenskou průkazkou bych dala cokoli, kdyby byla hned v mé náruči. Hotová a upečená. Vždyť je to tak dlouhá doba. Ale utekla stejně rychle, když se ohlédnu.

A když píšu tyhle řádky, byla už 7 minut na světě  (11:20) v příbramské porodnici. O 3 týdny dřív. Po 11 hodinách. Ale nepředstavujte si 11 hodin v urputných bolestech. Kdyby mi nepraskla voda, dám si doma ještě dlouhou chrupku a do porodnice jedeme snad na poslední chvíli. S ním. Který mě držel za ruku, nosil pití, masíroval záda a byl největší psychickou oporou. Poslouchali jsme zprávy (nic jiného na tv naladit nešlo), google spadnul.  Informace, kterou jsme slyšeli snad stokrát. Nuda, únava, nervozita, těšení, bolest, a to vše prošpikované zprávami o nefunkčnosti největšího vyhledávače. Maminko spěte, vyzývá mě porodní asistentka. No nevím jak vy, ale já rodící a spát na cizím místě neumím.



A jako kdyby někdo udělal bičem švih a prásk a máme tu Emu chodící (s držením), mluvící a s neskutečným apetitem a nevyčerpatelnou energií. Ema, která už se formuje v osobnost. Tak čistá, rafinovaná, uplakaná, smějící se, tulící se. Jako kočka, která přijde pro pohlazení, ale běda, když ji chcete hladit v nenáladě. Staví kroužky, bourá komín z kostek a miluje knížky. A kabely, baterky a vše co nesmí.

A já se dojímám nad fotkami uzlíčku, který nám změnil život k dokonalosti. Jak jsem si přála Emu sedící, chodící... Ještě bych prosím na chvilku pomazlilu Emu tříkilovou. Naše panenka, naše my. Všechno nejlepší, Em!







25 komentářů

  1. Jé, všechno nejlepší! Ta naše taky dnes slaví rok ;-) za minutu čtyři (odpoledne) ;-)...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky, koukam, ze mate dcery stejne stare jako muj blog :-D Martino, ja si u Tveho clanku zavzpominala se slzou v oku. Mela jsem to podobne - praskla voda a pak v nemocnici 18 hodin nudy, unavy a netrpelivosti. Doktor chtel, abych spala. Ja nemohla, ani jsem nechtela. Nastesti jsem tam mela svoji asistentku a ta pomohla porod rozjet, aby uz se konecne neco delo :-) Vase Emicka je asi dobry cislo, mate veselo! Tak at ji ta radost ze zivota vydrzi, preju pevne zdravi a peknou oslavu! :-)

      Vymazat
    2. Veru, no neke! Tak to je dobrá shoda. A byla v termínu?
      Dodatečně princezně vše nejlepší, hlavně hodné a rozmazlující rodiče :)

      Vymazat
    3. Děkujeme ;-)... Byla týden přenášená a došlo na vyvolání (což jsem nechtěla a snažila se oddalovat, jak jen to šlo, ale doktoři, známe...) Pak to ale byla rychlovka (a s "přimhouřenýma očima" skoro bezbolestná)... Májo, no vida, kolik pěkného se ten den narodilo ;-)...
      V.

      Vymazat
  2. Jé, Emičce všechno nejlepší ;-) Moc hezky jsi to napsala. Mějte se všichni krásně. D.

    OdpovědětVymazat
  3. Je uzasna, ty modry studanky jsou naramny. Tak preju hlavne zdravi a stesti. A at ten cas tak neleti, taky jsem rada, ze se deti zatim stale nechaji pomuchlat, i syn, jak dlouho jeste?! Ted si uvedomuji, jak dlouho jeste bude verit na Jeziska, kdy to kouzlo opadne... No, predbiham. Konec sentimentu. Hezke oslavy. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci,
      vzhledem k tomu, že má Ema o 12 let staršího bráchu, tak vím jak moc to letí. A znovu si začneme hrát na Ježíška, na to se nejvíc těším.
      Děkuji a měj se krásně.

      Vymazat
  4. Malé slečně vše nej! Krásně popsaný rok :-)
    P.

    OdpovědětVymazat
  5. Všechno nejlepší:-)Krásná,okatá slečna.-)

    OdpovědětVymazat
  6. Všetko naj dievčatku krásne upečenému:-)
    Moje prvé dieťa-dcéra išla na svet tiež o tri týždne skôr a za hodinu bola na svete, lekári neverili, že som prvorodička!

    OdpovědětVymazat
  7. Kto by už odolal tomu nežno-blankytnému kukuču. Ale vidím tam aj šibalské ohníčky :-). Všetko najlepšie krásnej princezničke.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni,
      Ema děkuje za přání. A ohníčky má, jen co je pravda :)

      Vymazat
  8. Krásné vyznání a ještě krásnėjší Ema.Marie

    OdpovědětVymazat
  9. Krasnej Emke, prajem vsetko najlepsie k narodeninam ♥ Alexandra

    OdpovědětVymazat
  10. Krásne dievčatko. Želám jej veľa zdravia. Moja dcéra oslavovala v sept. tiež jeden rok, a teda presne viem, o čom píšete. Ten čas tak rýchlo uletel...

    OdpovědětVymazat
  11. Páni, taková krásná okatá holka z ní roste!

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více