DIY dvoumetrový pc stůl za 1090 Kč aneb naše nová pracovna

7:07

Ahoj všem čtenářům, kteří zavítali na můj blog. 

Dnes mám pro vás tip, jak na velký stůl, když za něj nechcete dávat tisíce. Po dokončení podkroví zela bývalá ložnice prázdnotou. I místnost za ní. Nahoře vznikl ráj, dole menší holobyt. Najednou bylo všeho málo. Nábytku, dekorací, rostlin, textilií. Začala jsem hledat pěkný a velký stůl, ke kterému se vejdeme oba. Ten se mi líbí, ale má jen metr a stojí 7 tisíc. Ten je pěkný, s kovovým šuplíkem a rámem, ale 11 tisíc? To bychom nebyli my, aby nás něco nenapadlo. První variantou bylo podnoží z IKEA. Ale kvůli délce desky potřebuje podnože tři. To jsme cenově zase někde jinde, levnější dřevěné podnoží je jedno za 400 Kč. 

DIY PC stůl

Naštěstí máme nedaleko Hornbach, ve kterém jsme našli vše potřebné. Tři stavební kozy, jedna za 150 Kč a dvě bukové desky v délce dvou metrů. Na kozy jsem použila černou barvu na dřevo eternal a na bukové desky osmo olej, který nám zbyl po natírání dřevěné palubkové podlahy. Ještě bych mohla do ceny započítat štětce, jsem notorický nevymývač a tak mi akorát zůstanou oči pro pláč a tvrdé štětce. Během dopoledne byl stůl hotový. 

Další kapitolou bude výběr židlí. Nechceme ty klasické ošklivé kancelářské židle, ani žádné designové nepohodlné. Ratanová křesla jsou nejen pohodlná, ale hlavně se nám do pracovny hodí. A spokojení jsme oba. Z bývalé ložnice tak vznikla pracovna, která je tak velká, že se do ní ještě vešla sedačka. Přesně na ty chvíle, kdy už u stolu sedět nechcete, ale přece si nepůjdete lehnout do postele. 





Rozkládací sedačka za 4990 Kč

Prošla jsem snad všechny eshopy, jejich hodnocení, všechny sedačky. Nevybavujeme obývák, sedačka bude jen pro nás, na občasné sezení. Ideálně rozkládací, aby hosté měli k dispozici nejen pokoj pro hosty, ale navíc dvě lůžka v pracovně. Nakonec to vyhrála sedačka IKEA ANGSTA. Rozkládací, s úložným prostorem, včetně polštářů za 4990 Kč. Podle fotek na netu bych si ji nikdy nekoupila, ale vyzkoušeli jsme si i a je super. 


Tak tohle je naše nová pracovna i s mini obývákem. Příště se podíváme jak letos dopadla zahrada.

Mějte se prima,

Martina

3 komentářů

  1. Vždy to bude u vás pekné, lebo pre to máš cit a pre mňa je hotové dobrodružstvo, čo vymyslíš a ako to u vás pokračuje:-)
    U nás detto:-)
    A osmo som zaviedla, keď sme začali bieliť osb dosky, tak jemne industriálne a potom drevený obklad, na sivo kúpelňu atď. Pokračujeme veľmi pomaly, Milo je polovicu tohto roka doma, len polovicu mohol byť v komunitnom auticentre, tak sme veľmi spomalili a záhrada sa už rozrástla a mimochodom podkrovie riešim stále:-)
    Pozdravujem, fandím, mám nový mobil, tak snáď sa stretneme na instagrame, pa! Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Martino, vypadá to skvěle (i když já musím říci, že k pracovnímu stolu preferuji kvůli praktičnosti a pohodlí kancelářskou židli s nastavitelnou výškou, područkami, kolečky a možností otáčení, byť vizuálně se mi zas až tolik nelíbí).
    Hezké léto

    OdpovědětVymazat
  3. Martino, jako vždy, elegantní a promyšlené. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více