Relaxace s betonem

10:50

Tvoření je pro mě relaxace. Necháte za sebe promluvit ruce a hlava může spát. Je naprosto klidná, čistá. V takový moment přicházejí nové nápady. Žádný spěch.

Osho: Přestaňte hledat a najdete 
Celá má filozofie je založena na tom, že nemáte vyvíjet žádné úsilí, že máte jen relaxovat a osvícení se samo dostaví. Přijde, když zjistí, že jste úplně uvolněni, bez napětí, bez úsilí, a okamžitě se na vás snese jako tisíce květů. Lidé, kteří o to příliš usilují, jen ničí svou inteligenci nebo své tělo. Dosáhnete ho v uvolněném stavu. Relaxace je živnou půdou, z níž vyrůstají růže osvícení. A proto je dobré, že chcete být uvolnění, v pohodě, bez úsilí a napětí. Toto je recept na osvícení. Ve stavu relaxace nikam nesměřujete, nic neděláte a tráva začne růst sama od sebe. Naprosto stačí bdělost, inteligence, vědomí, a to není spojeno s úsilím, stačí pozorování, pozice svědka, a to není spojeno s napětím. Jsou to radostné prožitky. Nijak vás neunaví. Jste naprosto tiší a klidní. zdroj: Sebeřízení

Takto přicházejí nápady na betonové kousky. Betonový šperk, který mi s nadějí připomíná, že vše co má, se samo dostaví. Stačí si jen počkat.

Krásné úterý, moji milí.

3 komentářů

  1. Milá Martino, tak tohle je článek přesně pro mě. Už dlouho jsem nenarazila na někoho, kdo to vidí tímto způsobem. Moc za to díky! Ve světě, který je přeplněn usilováním není snadné bezstarostně plout.
    A šperk je nádherný, má šmrnc osobitosti!
    Hezké dny přeji, Klárka.

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více