Návod: Vyrobte si DIY konferenční stolky

5:30

Mít dva konferenční stolky. Jeden velký a jeden menší, zašupovací. Už dlouho jsem se po nich poohlížela. Ale ty ceny!

Když něco takového nastane, začnu přemýšlet jestli by byla výroba složitá. Nebo to zvládneme sami a ještě v našem stylu? Zvládli jsme to a já mám pro vás návod.


Návod na výrobu konferenčních stolků

Budete potřebovat
  • konstrukce na stolky
  • dřevěná prkna
  • přímočará pila
  • lepidlo Mamut
  • smirek
  • lak na ošetření dřeva
  • barvu dle libosti (nemusí být)
Konstrukci na stolky si můžete nechat vyrobit v kovovýrobě. Výhodou je možnost zvolení vlastních rozměrů. Pro dřevěná prkna si zajeďte rovnou na pilu, na oba stolky to vyšlo cca 150 Kč. A dost zbylo. Vše ostatní pořídíte v hobbymarketu.

Postup
Prkna si nejdříve nařežte pomocí přímočaré pily, pokud přesahují (dle libosti, můžete nechat přesahovat a odkládací plochu si zvětšit). Já je chtěla mít zarovnané spolu s konstrukcí.
Nařezaná prkna osmirkujte.


Připravená prkna nalepte na konstrukci pomocí lepidla Mamut. Drží fest. Pro použití venku prkna nejdříve natřete lakem ze všech stran. Poté přilepte. Přilepené stolky ponechte jeden den v klidu.



Já jsem pomocí bílé barvy Denas lehce prkna přetřela, skoro suchým štětcem, vytvoří se patina. To je opět na každém, můžete je přetřít zcela barvou dle libosti. Smirkem jsem ještě zdůraznila suky.
A jdeme do finále. Natřete bezbarvým lakem, já zvolila hedvábně matný z Obi. Krásně zvýrazní barvu dřeva a dřevu dodá ochranný film.


Teď přijde ta nejtěžší část. Čekejte až lak zaschne. Já je brala ještě ulepené domů a nechala je doschnout v obýváku. Jen vám na ně nikdo nesmí sahat nebo si tam odkládat upatlané skleničky, že jo.
Po zaschnutí si stolky ozdobte dle libosti.




I železnou konstrukci si můžete natřít. Barvou na kov, která se nebude odírat. Všude je vidět konstrukce černá, ale obývák máme do šedé, proto jsme je nechali jak jsou. Vy si je můžete natřít černou, bílou nebo zvolit barvy výraznější. Taková modrá bude taky dobře vypadat.
Tak co, půjdete do toho?

11 komentářů

  1. Super. To je pak dvojnasobna radost, kdyz si to clovek vyrobi. Sikula!

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, zrovna vcera jsem si rikala, jak jsou tyhle stolky pekne, nekde jsem je zahledla, a dnes navod:-). Vazne o tom popremyslim, je to nadhera, jsi sikula! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že pod tvojí taktovkou je hravě zvládnete :) S výraznější patinou by k vám domů krásně pasovaly.
      Děkuju :)

      Vymazat
  3. Vypadá to moc krásně, jste šikovní! Můžu se zeptat v jakých cenových relacích se pohybují konstrukce stolků z kovovýroby? Moc děkuji :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi,
      asi záleží na velikosti, na kraji.
      Ty naše jsou v cenové relaci cca 800 Kč.

      Vymazat
  4. moc krásné,skvěle udělané:) nevím jestli v Praze najdu někoho na výrobu toho podnoží, jdu hledat:) a jdu si taky prohlédnout váš blog:)

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více