Snídaně venku

9:39

To je na létu boží. Jako dalších 1000 věcí. Ale snídaně venku stejně vedou.
Ke štěstí mi stačí ovoce a vzpomínka na dětství v podobě Pribináčku. Vanilkového.
Koukám se do zahrady, právě kvetou lilie a brzo vyrazí gladioly.
Přesazená japonská vrba má na kahánku, ale pořád doufáme, že se brzo vzpamatuje. Zvlášť po dvou dnech deště.
K terase jsem přesadila středomořské bylinky, máme to k nim pár kroků a spolu s kameny vypadají jako náš malý kousek dovolené.
Dorazila objednávka ze zahradnictví. Dvě větší kokardy a jasmín. Začínám mít pocit, že to není kam dát. Jak si zahradu zakládáme od začátku, zapomínám na to, že keře rostou a jednou zaberou svůj kus země. Ale mám svůj plán. Aby zahrada kvetla i v létě.
A sen na zimu je cesmína. Její větvičky jsou tou nejhezčí vánoční dekorací.
Jaké zahradní plány máte letos? Nebo máte stop stav?





Krásný den, vaše M.

7 komentářů

  1. Krasa, krasa, takove snidane jsou nej. My letos na zahrade planujeme vyvysene betonove zahony vypadajici jako drevo, hodne prace, tak to nejak vazne:-). Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel,
      díky. Na vaše záhony se teda těším, beton co vypadá jako dřevo mě láká :)

      Vymazat
  2. Nádherna záhrada Marti :-) u nás žiadny stop stav...makáme na záhrade každú voľnú chvíľu ale mám z nej velkú radosť :-) užívaj si krásne letné dni! D.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti nááádhera, já miluji, když ráno v pyžamu bosky projdu celou zahradu, sluníčko svítí, ptáci zpívají, mám od rosy mokré nohy, no paráda, pak si s manželem dáme snídani a kafíčko na terase u dílny a nic nám nechybí.
    Jo a plány ty jsou stále, momentálně je můj mozek zaměstnán, plánováním naší poslední části zahrady, je to prudký kopec dolu. Už jsme začaly, hrozně se těším na konečný výsledek, pač už to mám dokonale namyšlené.....chi chi
    Jinak Vaše bydlení je úžasné krásné léto pa Zmorkusovic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zuzko,
      souhlasně pokyvuji. Právě sedím venku na terase, koukám jak se daří liliím a kokardy jsou obsypané návštěvníky. Ještě je na terase stín a vítr spíš zahřeje.
      Jsem zvědavá na váš výsledek, jak si s prudkým kopcem poradíte.
      Krásné léto.

      Vymazat
  4. Milá Martinko. Mám také plány a prototo objednávám, zasazuju,procházím zahradou a koumám, kam všechno, to co chci, dám. Ale je to dobré, stále mám co vymýšlet, seznam na rostliny se zatím nekrátí.Máte krásnou zahradu a krásně si užíváte léta. Přeji vlídné dny.

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více