DIY Betonová mistička

11:00

Říkáme jí mistička, ale rozhodně to není žádný prcek. Jen je menší, než její betonová ségra. Takový malý houmlesáček, protože domov sice má, místo ale ne. Přesouvám ji sem a tam, tam a sem. Až dostane lak, který si tyká s potravinou, zasypu ji po okraj arašídy a bude.


To jsem vám takhle přemýšlela, ideální kombinace na přemýšlení je les a spící dítě, že mám vlastně obrovské štěstí, když se nemusím živit tělem. Rozuměj modelkou, zpěvačkou. Že bych sama sebe nikdy prodat neuměla. Né že bych si nevěřila. Jsem skvělá, já to vím, ale proč bych vám to měla cpát, že. Taková velká důvěra v sebe sama je moc důležitá. Sice nám rodiče vtloukali do hlavy, že samochvála smrdí a leckdy způsobili chudáku dítěti ostych až za uši, ale v dnešním světě už se do rohů nekouká a když se neprodáte, tak jako nic. Proto mám radost, že můžu vychvalovat ty své betonové děti, místo sebe. A nejen to.

Při focení betonové misky mi došlo jak krásně se nám (mně) podařil sladit obývák. Jak si všechny ty zemité stíny užívám. Šedá, modrá, béžová spolu s velmi světlou podlahou. Oživení v podobě zelených rostlin a dřeva. Zní to jako banalita, ale trvalo mi to 5 let. Už jen tím, že s nákupy vyčkávám a vše pořizuji hlemýždím krokem. Pak se vám z domova nestane vetešnictví. A peněženka to taky uvítá.

A když už jsme u těch radostí, představuji vám Philodendron Monkey Mask někde jako Monstera Obliqua. Je to dokonalost, i když vypadá jak housenkou ožraná.
A teď už krásné úterý, moji milí.

6 komentářů

  1. Je krásná!
    Beton obrousíte klasickým smirkovým papírem? Děkuji za odpověď.
    Přeji hezký den.
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  2. Já v misce od Tebe nemám nic, mě se líbí prázdná, protože aspoň vidím tu pastelově růžovou :-) Hezký den D.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, misticka je dokonala. Nadherna. A souhlasim, ze odstiny u vas bajecne ladi a tvori prijemnou atmosferu. My mame tmavou podlahu, je pro me praktictejsi, mam tmave vlasy, ale ta svetla proste dela lepsi dojem, minimalne na fotkach. Hezky den. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Martinka máš to krásne zladené, príjemné farby, krásne doplnky a tie betónové misky? Táto miska sa mi zdá bielsia ako iné, je maľovana ?

    OdpovědětVymazat
  5. Martinka, harmónia a blaho a ako hovoríš, zemité aj sivé strohé studené...a nie je to banalita, je to umenie!
    Si duša domova:-)
    Aj ja čakám roky, kým mi úplne doklapne, čo a ako a potom idem na to a investujem...len u nás sa aj tri krát za rok pomenia členovia a ich stav:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Marti sice nejsem na tento styl,ale u tebe se mi to prostě líbí, úplně všechno.Je to krásné čisté svěží:))Ráda si u tebe listuju je zase úplně jiný krásný blog:))Lenka

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více