Rekonstrukce střechy krok za krokem

7:00


31. ledna jsem publikovala článek o plánech na rekonstrukci půdy a střechy. Skutečně jsme to v uvedený termín začali řešit a 16. července bylo hotovo. To jen pro představu, že i když vám rekonstrukci řeší firma, nebude hotovo na písknutí. Největší podíl na tom má statik, jehož práce se táhla jako týden před výplatou a z každodenních výmluv se přešlo na nezvedání telefonů. Nakonec dokumenty dokončil a my přišli o zimní slevu, která končila v dubnu.

Čistá práce na střeše byla 11 dnů, kdy byla zahrada plná cizích lidí a hromady materiálu. Naštěstí to chlapci zvládli dobře a dali si slalom mezi naší květenou.  Na první fotce vidíte stav před. To jsme ještě měli krásnou trávu plnou sedmikrásek. Letos by fakt jeden brečel. Sakura letos dostala infarkt a stromková vrba mráz taky neustála. Nahrazena vrbou keřovou a muchovníkem.
Krovy našeho starouška jsou sice v pohodě, ale tenké jako nudličky, tak se vše zpevňovalo, aby nám to jednou nespadlo na hlavu. Zpevnit, vyrovnat, zakrýt, odkrýt, fólie, střecha. 11 dnů prachu, hluku, cizích lidí a otevřených očí a úst kolemjdoucích.

Četla jsem  různé hrůzostrašné historky, které vám firmy můžou způsobit. S tou naší jsme tedy fakt spokojeni, dokonce pomohli i s doděláním komínů a žádný větší zásadní problém nebyl. Jen chtěli stříkat trámy v době, kdy už byla položená fólie, ta by se tím samozřejmě znehodnotila a jednou by mohlo dojít na velký průser. Prostě si doděláte podkroví a začne vám tam téct. Naštěstí mám střechovou vílu, díky které se žádný takový problém nestane. Dík, Anet!











Střecha je hotová. A my (takže Jenda) prodlužujeme terasu. Půda po vyházení 8 kárek bláta a slámy odhalila krásná prkna, která by byla škoda nepoužít. Krásně se zakryla nopovka a taky místo, na kterém tráva prostě neroste.  A jestli sledujete můj Instagram tak víte, že s prkny plánuji i něco víc.



Podbití v procesu už svépomocí



Tak dlouho jsme ji chtěli, tak dlouho řešili, už ji máme, ale stejně tomu nějak nevěřím a chodím se na ni ráda dívat. Najednou má náš dům úplně jiné kouzlo. A rekonstrukce půdy už jen svépomocí.

16 komentářů

  1. Moooc hezké,můžu se zeptat na název materiálu a jestli můžete sdělit na kolik tak vyjde taková střecha?Také by se mi taková líbila..... Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evo,
      je to krytina Lindab v černém matu.
      Kalkulaci vám můžu poslat na mail, my tam měli hodně položek navíc - vyrovnání, zpevnění... Každopádně jde do statisíců.
      M.

      Vymazat
  2. paráda, také máme takovou. Takže - může pršet...….. prima dny z Jizerek přeje babí Olina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá babi Oli,
      pršet může, ale neprší. Brzy asi začnu s nějakým přivolávacím tancem, jinak nevím.
      Posílám pozdravy.

      Vymazat
  3. Střecha je moc hezká, hned jsem si vzpomněla na naši rekonstrukci půdy,z které jsme si udělali/teda nechali udělat firmou/ dva pokoje, koupelnu a šatnu. A nyní se tam v ložnici přímo pečeme :o))) v těchto vedrech. Ale jsem dodnes ráda, že jsme do toho šli.
    Hezké dny Martino a ať se brzy nová střecha zkropí deštěm.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Álo,
      s pečením taky počítám, ale asi stejně jako vy, budeme za rekonstrukci půdy rádi. Případně si usteleme zase dole.
      Moc děkuji a posílám pozdravy.

      Vymazat
  4. A hned baráček vypadá jinak, lépe!! :-) Nás tohle čeká nejspíš příští rok, tak aspoň už vím, co mě čeká :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nelo,
      děkuji. Držím palce, aby vše dobře dopadlo. Hlavně aby byla dobrá firma.

      Vymazat
  5. super článek! moc ráda bych s přítelem si pořídila baráček, ale ne v této lokalitě :) někde na vesnici bych chtěla :D
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru,
      touhu po baráčku chápu. My jsme v podhůří Brd a je to krásné místo pro život.
      Měj se pěkně.

      Vymazat
  6. Vždycky když si to prohlížím, tak mi najede bolení žaludku. Obzvláště u fotek 2-6 :D Že bych to také konečně hodila na "papír"?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svépomocí to je jiná liga. To bych už měla fakt žaludeční vřed. :D

      Vymazat
  7. Jůůů, tvá chaloupka úplně prokoukla .... moc jí to s tou novou střechou sluší .... Marki

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více