Konečně oči přecházejí a ještě není konec

11:44



Je po Velikonocích. A jsem za to fakt ráda, protože je: 1. nemám ráda, 2. je fakt nemám ráda. Letos jsme je ani neslavili a v pondělí se vydali na výlet. Jestli bydlíte v Praze, tak to ještě jde, ale na vesnici se tak nějak automaticky počítá, že budete mít nabarveno, napečeno, připraveny sladkosti a láhve s alkoholem pro kolemjdoucí, které za celý rok jinak nepotkám. O šlehání pomlčím, to mi přijde tak přes čáru, že ani čára není vidět. Mít od kolemjdoucího jelita na nohách jelita, to není styl zdobení kůže, který bych preferovala. Proto žádné velikonoční zdobení a jediná vajíčka byla ta k snídaní nebo betonová. Ty ale byly pro domluvenou spolupráci a pak jsem je jako dárek poslala jedné věrné zákaznici.
Ale to jaro! Nebo spíš léto? U nás jaro, včera v pražské Zoo fakt léto. Tam rozkvetlé šeříky, pivoňky a já nevím co ještě. U nás obalená hruška, muchovník a rybíz. A loni zasazená kamčatská borůvka má dva květy, ale druhý keřík se netváří, tak z toho asi nic nebude. Loni zasetý len jede, to bude snad i na kalhoty pro krtka. Tak se pohodlně usaďte a užijte si pár zahradních nahlédnutí.

To je len. Zná, zná náš sen. 






Dešti, deštíčku, přijď na chviličku.




Mír a relax v duši všem.

13 komentářů

  1. Marti, nedivim se, ze prchate, i kdyz ja to kvuli detem drzim. Nastesti tady teda deti ani chlapi neslehaji tak, ze bych mela jelita, to fakt ne, pry abych omladla:-). Zahrada se krasne probouzi, jen te vody je skutecne zalostne malo. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marci,
      já je měla, ale ještě v Praze od kluků ze školy. Doma to bývalo jen symbolicky.
      Voda je tedy téma, už řešíme kubíkovou nádrž, protože v dubnu je jak v létě, tak co teprve v létě...

      Vymazat
  2. Marti, krásně vám to všechno roste :)
    Mně Velikonoce nevadí..... ještě jsem nezažila šlehání takové, že by to bolelo :) Ale slyšela jsem o těch echt vesnických, kde bych asi dveře ani neotevřela ... My bydlíme na vesnici na kraji města, tradice se dodržují, ale v mírumilovné podobě. Takže to beru jako fajn svátek :)
    Každopádně ať tak nebo tak, dny volna byly super a počasí, to byl luxus :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peti,
      paradox, nejhorší šlehání bylo v Praze, za dob mé puberty. To si kluci fakt užívali a holky utíkaly.
      Počasí fakt luxus, měj se krásně.

      Vymazat
  3. Také raději trávíme Velikonoce už tradičně netradičně :) Zahrádku máte nádhernou.
    J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, netradičně se mi velmi zamlouvá. :)
      Děkuji, snad se vše ještě více rozvine do krásy, už by mohlo zapršet.

      Vymazat
  4. Marti, u nás už se koledovat nechodí, ale dříve bylo vyšlehání opravdu jen symbolické a jelita jsem naštěstí nikdy neměla. Kdo to takto přehání, tak toho bych také domů nepustila. :o)
    Zahrádku máš krásnou. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dáši,
      nechodí? To by se mi líbilo :)
      Děkuji a mávám.

      Vymazat
  5. Krásně ti to kvete. Já mám k Velikonocům vztah schovívavý - na sídliště v Praze koledníci nechodí a na chalupě jsme na takové samotě, že dorazí jen bratranci a jejich kluci a ti se chovají příčetně a šlehají symbolicky.
    Měj se pěkně

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem nikdy nezažila, že bych byla vyšlehána tak, že bych si rány musela lízat. Hoši u nás šlehají jen tak, aby se neřeklo a u toho odříkávají velikonoční koledy. :-)
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Очень красивые фотографии про весну, о весне, с весной! Я сама всегда любуюсь тем,как все вокруг расцветает и оживает!!! Большое спасибо за красоту, которой с нами делитесь )))

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více