Životní milník rodiče: už si můžu dát nohu z postele

10:49


Bystré oko si jistě u minulého příspěvku z jídelny všimlo, že u naší postele byla stále postýlka. A už není! Už se při vstáváním nemusím sunout po posteli  jako pes, co se drbe o koberec. Už můžu vstát zase jako normální člověk ladně a elegantně, ano, chci abyste si mysleli, že každé ráno vyskočím z postele jako víla, ne jako hroch, co se s funěním převalí a pomalu se přibližuje k oknu, roztáhnout žaluzie. Ranní víla je úměrná délce spaní dítka ve své posteli, jinak nastupuje nasupený hastrman.



Jsem rodič neřešič, na "dobré" rady co by dítě mělo a nemělo, už dělat a umět nedám. Myslím, že všechno má svůj čas. Tak i Ema spala s námi stále v posteli. Občas jsme sice dostali loktem nebo patou do oka, ale uspávání bylo minutové. Taky chodí Ema do postele když je unavená, jinak to nemá smysl pro nikoho. Proč u ní sedět dvě hodiny a trápit se tím, že nespí, když se jí prostě spát nechce.
A nyní přišel onen velký milník. Ema má novou postel a půlka naší postele je opět moje. Někdy na celou noc, někdy na půlku, ale ten pocit (rodič jistě chápe)!



Bez betonového tácu se už neobejdu. Skvěle se dekoruje.

Konečně si taky můžu zase zařídit noční stolek. Stále se držím jednoduchosti, proto mi k dokonalosti stačí betonový podnos, vázička a narcis ze zahrádky, který voní jako lilie.


Hezké úterý, snad i u vás vzduch voní po dešti, zahrada je hned hezčí.

9 komentářů

  1. Moc krásné, moc prosím odkud máte povlečení. Je to lněné? Jak se pod ním spí? Nemůžu najít hezké povlečení, nelíbí se mi ty barevné vzory.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci,
      povlečení je lněné z HM a bylo v akci, jinak je jejich cena (když potřebujete dvě) dost přes čáru, nyní mají za 1799, v lednové akci bylo za 699 Kč.
      Lněné povlečení je na spaní prostě super, zvlášť v létě, příjemně chladí, ale zase v zimě nestudí. Len má mnoho výhod, ale jeho cena bude vždy vyšší. Určitě se zkuste podívat na eshop HM, mají i jednobarevné ložní soupravy z bavlny a taky vypadají moc hezky.
      Prima úterý.

      Vymazat
  2. Marti, u vás sa mi hneď na začiatku páčila vaša odhalená kamenná stena:-)
    Ľanové povlečení mám aj ja,ešte dvakrát lacnejšie ako tvoja akcia, ale z ikea.
    Neviem ako sa ti zobrazuje môj blog, ale okienka s bývaním neobchádzaj, prosím, vždy som zvedavá aj na tvoj názor:-)
    PS: Dorotku som mala v našej posteli vyše dvoch rokov, lebo som kojila na radu alergologičky tri jari!

    pa!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko,
      odhalila bych nejradši všechny! :)
      A všechny okýnka pečlivě navštěvuji.

      Děkuji a mávám.

      Vymazat
  3. Marti, věřím, že možnost se opět rozvalit pohodlně v posteli, musí být sladká. A nakonec i návštěva dcerky v druhé půlce noci a společné dospání posledních hodin před ránem ti zpříjemní den bez pocitů smutku z toho, že už ji nemáš u sebe :) Alespoň ja to tak měla :) Tak si to hezky obě užívejte! :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti,
      popsala jsi to ale úplně přesně :) Mám to stejně jako ty.
      Díky a hezké dny.

      Vymazat
  4. Máte to pěkné. Moc se mi líbí noční stolek - i s betonovým tácem.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo,
      díky, taky je můj oblíbený.
      Měj se krásně.

      Vymazat

Isnpirace mnohem více