Dejte změně zelenou

9:47

Přesně po měsíci se vracím s pohledem na naši zahradu, která za ten měsíc udělala velký skok. A ještě větší po nynějším vydatném dešti. Len dorostl do pořádných keříkových rozměrů a je plný modrých květů. Ale ta nejvýraznější změna přichází s fotkou úplně před. Před mým prvním kopnutím a zasazením první rostliny. Před položením dřevěné terasy. Jestli pořád váháte, nechť je vám dnešní článek inspirací, proč dát změně zelenou.


Až nyní mi došlo jak byla zahrada předtím mrtvá. Nebylo na co koukat, byla jen zámková dlažba a zelená plocha. A ta zelená plocha by stála víc úsilí, než komplet zarostlý a soběstačný kus rozkvetlé louky. Jenže mi na angličana nehrajeme. Trávník nehnojíme, neprovzdušňujeme ani neodplevelujeme. Teď máte výhled na tvary a barvy a je okolo pořádný šrumec. Doslova se vám nabízí hmyzí přehlídka online, z francouzského okna pozorujeme i různé druhy ptáků, pod keřem zašustí žába a celé to najednou žije.
21.4.2019

Skoro po měsíci:
16.5.2019

















Ať každý kus půdy žije, hezké úterý.

6 komentářů

  1. VeĽKÁ PARÁDA, MARTINKA, A INšPIRATÍVNA A TEN DREVENÝ OCHOZ-TERASA, SUPER!

    OdpovědětVymazat
  2. Martino, vydali jsme se stejnou cestou jako vy, taky se u nás trávník mění v louku a záhony trvalek a menších dřevin. A v zahradě je hned plno života.
    pěkný večer, Pavel

    OdpovědětVymazat
  3. I u nás za poslední roky ubylo trávníku a přibylo záhonků s různými rostlinami.
    Máte to, Marti, moc pěkné :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  4. Martino, máš to pěkné (a pěkně vyfocené :-)). Já naopak na chalupě inklinuji k zatravňování - když tak člověk jezdí jen občas tak je trávník nejjednodušší. I když tedy my máme spíš louku s pampeliškami, sedmikráskami, vlčím bobem, řebříčkem, diviznou u plotu a tak, než klasický trávník ;-)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné,u nás také trvalky a trávník louka plná květin:-)Hezké dny

    OdpovědětVymazat
  6. I já vyšvihnu pochvalu, pokloním.
    Každá koncepce zahrady je důležitá, je to o pocitu.
    Mám zahradu na západ, pere zde slunko celý den, musela jsem hodně věcí vážit, hodně věcí z terénu vyřešit. Jsem milovník travin, hraju si s jejich krásou a trávník beru jako akcent do kompozice toho celého.
    Přeji jen a jen radost, každý kdo o zahradě a přírodě takto skvostně uvažuje jako ty, má našlápnuto žít skvělý a plnohodnotný život, neřeší totiž ptákoviny :-)

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více