Jak by vypadalo zelené podkroví. Takže urban cottage?

11:37

 

Všechny vás moc zdravím,

ráda na internetu obdivuji zelené pokoje a domy. Interiéry plné rostlin. Tak jsem zkusila jedno zelené zákoutí v naší ložnici taky vytvořit. Jen na chvíli, pro ten pocit.

Ono to samozřejmě není jen tak, když máte velký dům. Máte sice hodně rostlin, ale ve finále v jedné místnosti vždy jen pár. Dala jsem si proto malé cvičení v rámci udržení fyzického zdraví a většinu rostlin z přízemí vynosila do ložnice. Ve školce se běhá s vajíčkem na lžíci, na vesnici po schodech s kytkama v podpaží. Možná je to až obsese, ale podle mě je pokojovka tou nejhezčí dekorací.

No a aby toho nebylo málo, zaměřila jsem se na málo dostupné a sbírkové rostliny. Jedinec, který neví vo co go, by byl až šokován cenou některých rostlin. Co rostlin, cenou za řízek! Ale lepší být šokován kytkou, než ministrem bez roušky u restaurace, no ne?










Tolik od nás z podkroví, ze zelené instalace.

Co vy a rostliny? Máte, milujete, kupujete?

9 komentářů

  1. Vypadá to hrozně krásně, ale nemáte strach z toho, že jsou u sebe rostliny, které mají různé nároky na světlo a vlhkost? Já z tohohle důvodu ustupuju od estetiky a podřizuju se nárokům jednotlivých rostlin, což mě občas štve, ale co nadělám, hlavně, když se jim daří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem to prolítla znova a čtu, že je to jen na chvíli. Líný čtenář, holé neštěstí :) A ten philo verrucosum je teda něco, ten si taky jednou pořídím, až budu velká :)

      Vymazat
  2. Krasne fotky, Marti, krasna dzungle, co se deje kolem taky "krasa". Mej se. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Neumím si představit nemít doma pokojové rostliny. Občas koupím, někdy požádám o malou odnož kamarádky, jindy dostanu jako dárek. Nejsem žádný botanik, mám je prostě jen tak obyčejně ráda, takže se mi i stane, že některou "uleji", ale většinou se jim daří dobře.
    Moc hezké zákoutí jsi vytvořila.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  4. Mám to samé,před časem nastalo stěhování pod střechu,takže to vypadalo jako trénink na závody.Ale bez rostlin je domov smutný.

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Martino, nádherná barevnost a zeleň výstavní. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  6. Páči veľmi. U nás podobne, kvietky mám rada. Dopestovávam z rôznych odrezkov a potom rozdám. Po dlhej dobe sa mi podarila zohnať pileu a to až v Prahe.
    Pekný deň Lenka

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více