DIY fotostěna na větvi

8:30

A nemá tu být návod na betonová vajíčka? Má. Stálý čtenář ví a snad i odpustí. Vajíčka se rozhodla jít proti plánu a jsou stále mokrá. Nu což. Nenechám vás na suchu (kéž by vajíčka suchá byla) a představím skvost našeho obýváku, až po DIY policích na provazech, ta se nám taky povedla.



Ale pěkně od začátku.
Taky máte (většinou v hlavě) různé projekty, které si sice krásně naplánujete, ale k jejich dodělání se ne a ne dostat? Dokonce si pořídíte všechny potřebné propriety, v mém případě větve. Pořád jsem domů tahala různě velké větve a plánovala si své projekty. Bude to už dva roky. Tak aspoň měly čas vyschnout. Větve, ne nápady.

V pátek mi chlapci odjeli na trénink a páteční nákup a já se vrhla do léta plánovaného projektu. Fotostěna na větvi. K tomuto účelu jsem si nechala od vyvolej.to vyvolat fotky za poslední tři měsíce. Pak už jen stačí větev a pevná nit či vlasec. Pro hodně rustikální vzhled můžete sáhnout po přírodním provázku. Já chtěla být co nejvíc nenápadná, vybrala jsem bílou nit, protože bílá stěna.
Rozvržení fotek je dobré si udělat nanečisto. Takže na zem položím větev a pod ní už ladím fotky. Pěkně tři sloupečky. Bílou nit ovážu kolem větve a natáhnu po prvním sloupečku. Fotky obracím rubovou stranou a přilepím nit washi páskou do kříže. Asi by šla i klasická lepenka, ale u washi máte jistotu opravy, bez újmy na fotce. Snažím se vždy trefit střed fotky, aby fotky byly rovně. Nebojte, snadno lze opravit až si větev pověsíte. Ve finále ovážu nití oba konce větve a s hotovým fotozávěsem utíkám do obýváku, pověsit své mistrovské dílo. Fotky za mnou vlají jako plášť superhrdiny. Hotovo. Bez vyměřování sedí vše úplně tip ťop a eňo něňo.



Co vy a vaše plány? Vrháte se do nich hned? Kolik projektů nosíte právě v hlavě? Já se chystám na korkový věnec a další betonové misky, tentokrát malé, ideální na prstýnky. Nevím proč, stejně mám jen jeden. Ale těch náušnic, většinou už po jedné :)

10 komentářů

  1. Projektov plnú hlavu a času tak málo :-) ale tebe sa ten tvoj veľmi vydaril a chválim aj police...tie sú super...krásny jarný deň Marti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani,
      souhlasně pokyvuji hlavou, nafouknout den by to chtělo.
      Děkuji a pěkný den přeji.

      Vymazat
  2. Tak koukam, ze jsme dnes obe tak trochu na vetvi:-). Hezka realizace, snadno zmenitelna, rychla, bezva napad. No a tech mych mam v hlave nekolik, tak treba dnes bych rada sehnala ten beton a pustila se konecne do neceho z nej, urcite i vajicka:-). Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci,
      skoč do Obi, tam jej vždy natuty mají :)
      Děkuji.

      Vymazat
  3. Pěkný článek, moc nás těší vidět, jak se fotkám z naší dílny daří na zdi! Vaše https://www.vyvolej.to

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milé vvolej.to,
      včera dorazila další várka fotek, plán na víkend je jasný.
      Děkuji a brzo se k vám vrátím.

      Vymazat
  4. Ja mam planu! Na nekolik zivotu, ale pak skutek utek. Vsechno to musi dozrat a nektere se nakonec rozplynou. Jen je obcas skoda toho materialu co clovek naschranuje :D a vetvi to u vas slusi ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani,
      jak dobře to znám, takže mám nadbytek rolí organzy, ubrousků, barev, vůní do mýdel a sušených bylinek.
      Děkuji :)

      Vymazat
  5. Krásné. Jako by tam to místo bylo přímo k tomu určené už od počátku :-) Určitě se nechám inspirovat. A teď mimo větev- prosím, odkud máte ten lustr? Doufala jsem, že ikea, ale tam jsem ho nenašla, tak se musím zeptat :-) Děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dado,
      je to fakt Ikea, jenže už ho máme cca 5 let, takže v nabídce už nejspíš nebude.

      Vymazat

Isnpirace mnohem více