DIY dřevěný obal na květináč za 25 Kč

8:26

Nebo i květináč samotný.

Jak jsme k tomu přišli

Protože doma milujeme rajčata ze zahrádky (s obchodem se nedá srovnat, sorry jako), ale zároveň si nechceme ze zahrady dělat polnost, máme kromě klasických rajčat na záhonku ještě hodně rajčat v pytlích. S řádnou péčí to rajčatům nevadí, ale oku moc nelahodí. A tu se mému milému zrodil v hlavě nápad. Vyrobíme si obal na ty nehezké pytle.




Výška 35 cm
Půdorys obdélník 30x40 (š x h)
Potřebujete
  • Latě 
  • Hřebíky
  • Barvu (pokud chcete natřít)
  • Lak k ošetření dřeva
Pokud nemáte latě, využijete třeba staré rošty z postele. 

Postup
  • Určete si velikost květináče. Tvar si volíte sami, můžete mít čtverec, obdélník, šestiúhelník... V tomto případě se fantazii meze nekladou.
  • Naměřte a nařežte si latě. Obruste je brusným papírem.
  • Pokud chcete květináč natřít, nyní je ta správná chvíle. Opět se fantazii meze nekladou. Volte barvy které se v prostoru vyskytují, aby vám květináč pěkně ladil.
  • Nalakujte. Můžete lakovat i po sestavení, ale to je trochu pracnější.
  • Sestavte metodou dva na dva. Jako když stavíte domeček ze sirek. Dvě latě na zem, na ně v opačném směru dvě latě, na ně v opačném směru dvě latě... takto pokračujete do požadované výšky.
Latě můžete lepit mamutem nebo zatloukat hřebíky.

Hotovo. Nyní máte krásný obal na květináč. Pokud do obalu umístíte igelit, bude vám sloužit jako květináč samotný. Třeba na rajčata.

A kolik za to?

Latě 
  • 2x3m latě za 10 Kč/1 kus
Hřebíky
  • Hřebíky o délce 6 cm koupené na váhu v železářství za 5 Kč/pytlík
Suma sumárum 25 Kč za poměrně velký obal na květináč. To jde, ne? 

10 komentářů

  1. Skvělé Marťo, moc zdařilá prácička -:--) Měj se krásně, Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Jednim slove d.o.k.o.n.a.l.e!!!:-) Pekny vecer. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Vynikajúca inšpirácia, u nás doma sa vždy nejaké laťky nájdu. Už viem čo s nimi :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, jen do toho. Vypadají moc hezky. A jsou za chvilku hotové.
      Pěkný den.

      Vymazat
  4. Mnohem lepší než dřevotříska ze žlutého domu:-) někdy stačí jen nápad a trocha toho úsilí. Kamarád si takto dělal police - nedovedu si představit kdyby měl platit za masiv :-)

    OdpovědětVymazat
  5. To je nevídaná paráda. Podobný problém jsem letos také řešila. Když jsem sázela rajčata do země, nevypadalo to zbytek roku celkem dobře, znovu zatravňovat každý rok je opruz. Psi se mi v tom válí, nemůžu to pořádně ani prohnojit... Zasadili jsme tedy rajský do těch největších kýblů, co přinesl manžel ze stavby od malířů. Ale co s tím teď, že jo? Nechci tam mít 10 nechutných kýbů od Primalexu. Poradila jsem si tak, že jsem rozstříhala staré fotopozadí z netkané textilie (mělo už to nejlepší za sebou) a kýble jsem obalila a převázala přírodním provazem. No dalo se na to koukat, ale co příští rok? Další fotopozadí? To jsou potom naopak nejdražší obaly na květináče, co jsem kdy vyráběla :-D :-D :-D Ještě jednou díky, do tohoto jdu!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více