Oběd na zahradě

8:45

V pátek jsem si objednala rychlovarnou konvici, která nám odešla jako další spotřebič během pár měsíců. A aby mělo co odcházet dál, přihodila jsem k němu mixér. Samozřejmě jsem si to odůvodnila potřebou dělat pro Emu mixované přesnídávky. Zatím došlo na smoothie a domácí zmrzlinu.



V sobotu se můj milý místo k plotně postavil ke grilu. Ano, i ve vaření se střídáme. A věřte, že to je blaženost, když vám někdo připraví oběd. A když ho vy připravovat nemusíte. Navíc mu to fakt jde, hlavně co se masa a jeho dochucení týče. Já nás obohatila malinovým koktejlem, dala na stůl pivoňky a vypadalo to u nás jako v růžovém království. Fakt neplánovaně.  K mixéru a konvici jsem přidala i papírová brčka (s úpravou pro styk s vodou), která na fotkách vypadají super, ale na použití už tak super nejsou. Po chvíli se rožmoulají a vůbec mi připomínají, že se lžičky měly nechat až na polárkový dort. Ale jako flusačka dobrý.


Chlapci začali chystat oheň a oběd, my s Emou jsme se přemístily do houpací sítě, která je v jediném stinném rohu u nás na zahradě. Tomu se teprve říká relax, panečku.
V rámci úsporného režimu (3 týdny u nás nepršelo), kropíme jen rostliny a chudák tráva si musí poradit sama. Moc si neporadila a milovník anglického trávníku by zaplakal. Ale vody je málo, šetřete!


Menu bylo luxusní, nechyběla grilovaná plněná rajčata, grilované kuřecí a vepřové. Vepřík se vykoupal v oleji, hořčici, česneku a rozmarýnu. Kuřecí se obléklo do česneku, bazalky, oregána, kari, citronové kůry a krapet citrónové šťávy.

Víc takových víkendů. Ale i víc deště, prosím.

12 komentářů

  1. Paráda, miluju sluníčko a grilovačky na zahradě. I u nás by bylo třeba více vody.
    Přeu krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bětko,
      že? U nás zatím moc neprší, tak to jistíme přikoupením dalšího sudu, ať je do foroty.
      Hezký den.

      Vymazat
  2. No ale to vaše posezení! A takové dobroty! A ten krásný relax.. tak ten bych si taky přála :). Moc krásně je u vás.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leničko,
      já se moc těším na váš altán. Úplně ho vidím. Omotaný světly, děsná romantika a na zemi hračky pro kluky. Ráj na zahradě pro celou rodinu. :)

      Vymazat
  3. Marti, je to u vás jako v pohádce. Nádhera. Růžová na terase vypadá jemně, romanticky. Letos také ladím do tmavě růžova, pár muškátů, dva polštářky a deku na chladnější večery. A k tomu zelené podsedáky a druhá deka do zelena. Obě už jsme použili. Dnes u nás opět prší a sudy na vodu se plní. :o) O víkendu hlásí krásně, takže v sobotu jedeme na kola a v neděli snad grilovačka.
    Ema je úžasná, okatá holčička.
    Přeji pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Dášo,
      moc děkuji.
      Naplněné sudy s vodou jsou jako vzácnost, vždy mám z deště radost. Aspoň nemusíme zalévat :)
      Užili jste si kola a grilovačku?
      Ema děkuje a já s ní :)

      Vymazat
  4. Dnes jsem jeste nemela obed, takze bych si dala uplne vse na fotkach:-). Kez by mi to nekdo udelal:-).
    Emi uz je pekny modrooky cvalik, uzivejte se, holky:-).
    No a ta ruzova nema chybu, obzvlast na tom miste na fotce:-). M.

    OdpovědětVymazat
  5. Ema má skvělý výraz :-) Taky bych si dala grilovačku, ale to si budu muset ugrilovat něco sama a ještě v troubě :-) ale to nevadí, i to se počítá, hlavně, že můžeme sedět venku. Brčka jsou hezká aspoň na fotkách a máš to krásně růžově naladěno. Krásné dny Martinko, D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Dani,
      moc děkuji. Ema je opice, už umí využívat výrazy ve svůj prospěch.
      Hlavně se počítá ta pohoda, grilování v troubě vůbec nevadí. A pohoda na tvém balkóně rozhodně je :)

      Vymazat
  6. Martinka, tie plnené paradajky ma zaujali. S čím si ich, prosím, naplnila? Aj u nás frčia grilovačky , ale keďže časť rodiny sme vegetariáni, tak vždy hľadám aj nejaké bezmäsité alternatívy. Emka je rozkošné dieťatko. Posedenie na terase pôsobí veľmi príjemne a útulne. Prajem ešte veľa takýchto pohodových dní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni,
      plníme je směsí z částí (jen šťáva a semínka, ta pevnější část už by se tam nevešla) z vydlabané dužiny, parmazánu, rozdrobený toust (bez kůrky, česnek, olivový olej, bazalka a oregáno.
      Zkoušeli jsme i s variantou Nivy, a to byla taky pecka. Takže vyzkoušej, rajčata budou mít jistě úspěch. :)
      Hezké slunečné dny, Moni.

      Vymazat

Isnpirace mnohem více