Krása přírodních materiálů

8:00

Letos už máme za sebou první svatbu a první, ale přitom šestou nemoc. První příkrmy, první ovoce a první pád z dětského sedátka. Vše zvládá Ema s grácií sobě vlastní. Už teď je mi jasné, že to nebude žádná ostýchavá cíťa, ale řádný dobrodruh. Poprvé jsem pověsila bambusovou roletu a dala šanci proutěnému truhlíku. Spolu s vínem nám dávají na zahradě nádech středomoří. Teplotami určitě.


Roleta je dokonalá v tom, že má kotvičku, takže si můžete nastavit výšku dle libost. Pěkně si nechat od slunce prohřát kosti, ale obličej skrýt do příjemného stínu. A když vás budou okolo štvát, dá se roleta stáhnout až úplně dolů. Vytvoříte si vlastní dokonalou trucovnu. A ještě na čerstvém vzduchu.


Vyšperkovanou máme i zastávku u domu. Říkáme jí zastávka, ale původně to byla kovová konstrukce vyložená plexi. Asi aby jako obyvatelé nezmokli, než za 20 sekund odemknou dveře, nebo za 10 minut najdou klíče v tašce. Každopádně to byla ohavnost, po které nám zbyla jen ta konstrukce. Abych si to doladila podle sebe, odspodu se pne zimolez a nahoru přišel nový proutěný truhlík, který se dá skvěle zavěsit. A vůbec to nevypadá zle, vlastně to vypadá to fakt super, protože je truhlík hned u lavičky, navozuje to sedícím pocit soukromého arboreta - s přihmouřeným zrakem.



Roleta i truhlík jsou z eshopu Vingo. Zálusk si ještě dělám na jejich nový kulatý puf, který by se nám hodil na terasu.
Teď už přeji krásné prázdninové dny a brzy zase tu, s ukázkou nových zahradních přírůstků.

10 komentářů

  1. Martinka, prv som si pozrela obrázky a myslela som si, že fotky sú z nejakého francúzskeho vidieka a keď som si to aj prečítala, tak je to tu, za humny v Čechách. Krásne leto prajem, veľa zdravia Zita

    OdpovědětVymazat
  2. Martinko, máte to moc krásné :-) Trucovna na vzduchu nemá chybu ;-) Hezké dny, hlavně ve zdraví, D.

    OdpovědětVymazat
  3. Úplná Sicílie! Jinak tyhle obludnosti s těžko identifikovatelným využitím po předchozích majitelích, to je někdy legrace. Vymyslela jsi to parádně, ale nic jiného bych ani nečekala. :))
    A ty vázičky miluju!

    OdpovědětVymazat
  4. Středomoří z tvých fotek jasně dýchá, nádhera!
    Pavel

    OdpovědětVymazat
  5. Ten prístrešok mám rada od začiatku čo ho fotíš:-)
    Je z neho pekný artefakt:-)
    U nás je to tiež len chvála na prírodné materiály!
    Vždy budem opakovať, že sme aj bez sádrokartónu v podkroví!
    Na terasu som nakoniec dala veľký stôl z jedálne a jediný plast je tam už len nevyhnutný výborný lexan na pergolovej streche, hoci pridali sme aj tieniace plátno.Stále máme svetla dosť!
    Neskúsiš si plachtu na tienenie ukotviť na slnečnej terase priamo o dom?
    Alena Vskočilová

    OdpovědětVymazat
  6. Na prirustky se tesim u z ted:-), jinak verim, ze posezeni s roletou i bez musi byt skvele:-). A dny bez padu preju:-). M.

    OdpovědětVymazat
  7. Tam bych mohla prosedet hodiny! Treba s knizkou. Krasne to mate ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, máte krásnou pergolu a bambusová roletka jí sluší. I proutěný košíček s lucernou a lanovým zábradlím vypadají skvěle. Moc hezky se k Vám kouká.
    Přeji fajn víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  9. Máte to hezké.
    Pokud jde o stříšku před vchodem, tak u našich domovních (panelákových) dveří mi chybí hodně. Pokaždé když prší a já na dešti v ruce přehazuji deštník, dvě nákupní tašky a batůžek, ze kterého se snažím vylovit klíče, tak sakruji a říkám si, že na příští schůzi SVJ stříšku vznesu jako nekompromisní požadavek na úpravu z fondu oprav ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. U vás je opravdu krásně a nádech středomoří je přesný výraz, to byl můj první dojem z fotek. Emy hodně zdravíčka :-), Kája.

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více