V trenkách

12:02

po zahradě. Nejradši mám ranní zahradu po dešti. To ještě v pyžamových trenkách vyběhnu ven, s kávou a foťákem v ruce. Snažím se nabažit čerstvého vzduchu, kam se hrabe redbull. Noc byla výživná, takovou bouřku jsem hodně dlouho nezažila a jsem ráda, že jsem nebyla sama doma, protože bych se možná snažila nacpat pod postel a začala se kamarádit s pavouky, kterým se tak ráda vyhýbám. Ti měli beztak nahnáno! Nebo by měli, až bych se tam snažila nacpat. Zahrada obrovský příval vody přivítala, jen pivoňky krapet lehly. A to jsem před bouřkou většinu ostříhala jako obrovskou kytici, protože taková průtrž by je stejně oholila.

Tímto vás zvu na malou procházku, ještě voní po dešti...




Pěkný den všem. M.

19 komentářů

  1. Díky za procházku zahradou, trochu ti závidím déšť, ne teda bouřku, co všechno zničí a vyplaví, ale normální vodu bychom moc potřebovali....
    Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavle,
      kdybych tak mohla poslat... Sudy i jímka na vodu přetékají, půda to nestíhá brát. Tráva se na chvilku zazelená, ale mají přijít další tropy, tak to stejně bude jen na chvilku. Snad k vám déšť taky dorazil.

      Vymazat
    2. Pavle,
      až mě to děsí, ty skoky ze zimy rovnou do léta, sucho tak dlouhé, že odcházejí i letité stromy. A zalévání ze sudu, jako když hvízdne a je to pryč.

      Vymazat
  2. Hmmm, hezky jsem se u vás prošla... krásná chaloupka i zahrada!
    V.

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky , momentálně u nás leje jak z konve, mám otevřený balkon dokořán a užívám si tu vůni .
    hezké dn.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti,
      u nás teda lilo skoro celý včerejší den a noc. Pořádně přelito :)

      Vymazat
  4. Prosím co je to za fialovou květinku na 7.obrázku shora - tedy mezi orlíčkem a pivonkou.
    Děkuji
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti,
      je to úžasná trvalka Žluťucha (Thalictrum 'BLACK STOCKINGS'). Dorůstá až metru a půl a příjemně voní, ideální do vázy.

      Vymazat
  5. U nás pršelo předevčírem, takový normální déšť, asi 5 minut silný a to bylo vše. Trávník má stále suchá místa a záhony se zeleninou musíme zalévat hadicí, dešťovku již v nádrži nemáme a to mne velmi mrzí. Nerada plýtvám pitnou vodou :o(. Bouřky nemám ráda, také pomalu zalézám pod postel :o).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo,
      taky z toho nemám dobrý pocit když dojde voda v nádrži a musíme přes sudy. Pořád myslím na vodu z brambor, když se myjí ruce, ovoce... ta mizí a přesto by ji zahrada uvítala. Ani trávu nezaléváme, je to škoda. Ale pak ta vyprahlá pustina...
      Snad už u vás zapršelo.

      Vymazat
  6. Marti, krásné to máte. a vidím, že sis taky pořídila tu bambulkatou /jak jí říkám já/ vistárii, jsem z ní nadšená a přitom byla někde z penny. přeji krásné dny. Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Majko,
      prý se jí říká Americká. Roste pěkně pomalu a rovnou do keře, nemá žádnou oporu. Je tu teprve třetím rokem a pokaždé spolehlivě kvete, byl to dobrý kup u Havlise a taky jsem z ní nadšená.
      Posílám moc pozdravů.

      Vymazat
  7. To jsou naprosto překrásné fotky, nemůžu se vynadívat :) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko,
      děkuji, děkuji moc ♥♥♥
      Miluju zahradu po dešti, ta vůně a svěžest je nenapodobitelná, snad to dýchá i z fotek.
      Mávám.

      Vymazat
  8. Krásna záhrada, v ktorej sa musí super relaxovať. Poznám ten úžasný pocit sviežeho rána s kávičkou v ruke na záhrade. Martinka, pošli z tej vlahy trošku aj ku nám :-).

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více