Otevřené police v kuchyni. S červotočem.

11:18

Hezké úterý přeji, dnes vám chci ukázat výsledek naší (jeho) novoroční hurá akce. Takovéto když se zeptá co bys dnes chtěla dělat. Chtěla bych police. Základ je mít koupené policové konzole. A taky ty prkna, že jo. Naštěstí je naše půda v tomto ohledu dost štědrá. Těch starých, hnusných a někde prožraných prken je tam dost. Ale když se očistí, pohladí hoblíkem a smirkem, nalakují, tak najednou máte poklad mezi poklady. Tedy pro nás ano.


Staré dřevo má pro mě daleko větší kouzlo i opticky přidanou hodnotu. Zvlášť do starého domu. I když byly nejdříve pochybnosti, jestli ta černá nebude jako rána pěstí, protože kolem moc černé není, výsledek předčil očekávání. Hlavně se starým dřevem. A fakt, že nám k tomu dorazil i nový černý sporák je jako taková milá finální tečka. Dvě police jen vystřídaly police bílé, ale rovnou jsme (Jenda) přidělali i polici úplně novou. Zase o kousek víc úložného prostoru a ten se hodí vždy, že.



Dárek od Ježíška. Nová kuchyňka. 



Na závěr mám na vás dotaz, který vlastně položil Jenda. Prý jestli bych se zeptala, co vy na staré police, které mají dírky a rýhy od červotoče. Jste pro nebo si červotočí efekt neumíte doma představit?

16 komentářů

  1. Líbí se mi, jak máte "kavárnu" pěkně po ruce i s hrníčky (ty modré jsou prostě úžasné, už v minulém příspěvku jsem se hned zastavila). A co se červotoče týče, asi bych od toho měla spíše odstup, já cokoli, co se pojí s nějakým hmyzem tak nějak nesnesu, ale je fakt, že efektní to je ;) Pouze můj vnitřní pocit by to asi nezkousl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzi,
      ten červotoč už tam není, jen jeho chodbičky :)
      Ta nová police je právě super na tu kavárnu, sporák hned po levé ruce, takže vše kávové hned při ruce. Hrnky miluju, na seznamu už mám tyhle, ale velké na čaj.
      Díky za zastavení. Pac a pusu :)

      Vymazat
    2. Ano, to mi bylo jasné, že tam není, ale já bych si asi myslela, že na mě může někdy nakukovat, jak si vařím čaj :D Jsem v tomto směru až zbytečně paranoidní...a ochuzuji se tak o poličky se zajímavým designem! :) Jé, na čaj, doufám, že se jimi taky budu moct pokochat :)
      Krásný den! :)

      Vymazat
  2. Marti, police se vyvedly!! Moc pěkné! Provrtané dřevo červotočem mi nevadí, do podobných interiérů, chalup apod. se hodí. My máme doma zařízeno v jiném stylu, takže u nás by se takové dřevo asi nehodilo, ale v zásadě nejsem proti :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peti,
      moc děkujeme! Staré dřevo má svoje kouzlo a teď i vzpomínku na krušné časy v přestavbě půdy, takže i přidaná hodnota :).
      Mávám.

      Vymazat
  3. Přesně takhle to v kuchyni chci. Černé konzole a červotočí dřeva a klidně silnější desky. A kuchyň bude v novém domě. Luxusní záležitost 😙
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jarko,
      mít na výběr, taky bych ráda ještě silnější prkna. Pořádné fošny. Ale my brali to, co bylo k dispozici, recyklace :)
      To bude krásná kuchyň, budu se těšit na fotky na blogu :)

      Vymazat
  4. Víš, jak to mám se dřevem... Červotočí cestičky máme v šoupačkách

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím ❤
      A ty šoupačky... jestli mají dokonce i cestičky, tak jsem do nich ještě víc zamilovaná.

      Vymazat
    2. Víš jak, ty kuchyňský budou brzo volný... Nevymyslela jsem kam jinam je dát, tak budou asi k adopci :-D

      Vymazat
  5. Bezva projekt. Takovou pudu bych brala hned. Ptám se všech kolem, co by mohli na podobne fosny narazit (ti,co predelavaji stary dům, nebo delaji ve stavebnictví a muzou na ně narazit apod.) A cervotoci cesty super, červotoč už min. Mimochodem, jak se pozna, že je porad tam? M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marci,
      v noci je slyšet chroupání a pak taky klasické hromádky dřevěného prášku pod dřevem nebo u něj. Červotoč je velmi citlivý na mráz, což na naší nezateplené půdě byl každou zimu, navíc je dřevo kolem podlahy ok, takže v těch našich prknech už není. Pro jistotu jsme police ještě ošetřili.
      Hned bych ti nějaké nabídla, ale dělali jsme další terasu a už ho tam moc nemáme. Chtěla bys jen na police nebo něco většího?

      Vymazat
  6. Vizuálně si to představit umím, respektive se mi to líbí, ale pokud bych měla doma další celodřevěné věci nebo trámy, tak bych se trochu bála, aby v poličce nějací červotoči nepřežili a nerozhodli se množit...

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Marti, je to super nápad, krásné ozvláštnění kuchyně. My něco podobného plánujeme v nice, která nám vznikla v obýváku vedle krbovek, nutně tam potřebujeme umístit stará rádia, co přítel sbírá.:-) A i jinak mám slabost na "ochodbičkovaný" nábytek - v ložnici stará zrenovovaná skříň, v pracovně stůl, na stěnách jako dekorace staré okenní rámy a do foroty stodola plná starých prken a trámů na další projekty... Kdybych mohla, mám "prožranou" i novou kuchyň, která nakonec kvůli časovému presu a maximálnímu využití prostoru není ze starých dřevěných prken a cihel, ale aspoň z masivní dýhy. Místo exčervotoče tam mám aspoň staré narezlé plechovky a světla...:-) Červíkům zdar a pěkný večer. S pozdravem Alča

    OdpovědětVymazat
  8. Vyzerajú úžasne :-) Staré drevo je TOP! <3

    OdpovědětVymazat
  9. Hezký den, já miluji staré věci že dřeva.Bydlíme na vesnici a v celé chodbě máme lavici ,botník, zrcadlo , skříně a políčku taky že starého vyřezávaného dřeva s chodbičkama a je to krásný nábytek .Martina

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více