5 koček mít nebudeme a pohádka v zahradě

8:39


Všechny vás moc zdravím,

dnes to bude pro potěchu oka. A taky povídání kočičí. Fotky jsou o lámání léta a zimy. Květy růží, krásenek, zimolezu a dalších pod krustou zimy, která zmizí pod slunečními paprsky, ale dává tušit, že brzo převezme vládu mráz. Však už se nám blíží advent, a to i přes stále kvetoucí růže. A pozorný čtenář si může všimnout velké změny u nás. Napište mi, co si myslíte, že to je. Schválně jestli si všimnete :)





Příběh kočičí
To šel Jenda takhle jednou zase pracovat ven. Aniž bych o tom informovala, stihl udělat fasádu, novou střechu na dílnu, zvětšit garáž, která nyní dostane i novou střechu. Byl zpátky docela rychle a pobízel mě, abych šla s ním. Prý máme přírůstek. A asi ne pouze jeden. Má zvědavost byla silnější než zima a déšť. Došla jsem až k seníku, kde na mě vykoukl párek malých očí. Lezu na žebřík. Třetí příčka to je moje meta, teď zvědavost sílí, tak vystoupám i na tu čtvrtou. Malé mourovaté kotě začne poskakovat a schovávat se v seně a harampádí. V koutě se krčí kotě číslo dva. No, mohlo být hůř. Mohlo jich být třeba osm, že jo. 
Zbytek víkendového dne trávím na seníku, že si teda jako koťata ochočíme. Jsou bázlivá, na či či či se netváří, ale pro pamlsky si jedno ze dvou koťat vždycky dojde. Zahlédnu i jejich mámu, která ale bere nohy na ramena jen mě uvidí. Píšu mail do kočičího útulku. Jak se nejlépe zachovat. Ideálně mámu odchytit a vykastrovat. Celou trojku ochočit a poskytnout jim domov. Bohužel se nikdo neobtěžoval odepsat. Všechny moje plány se po pár dnech bortí jako domeček z karet. Máma ráno mizí i s koťaty. I přes to, že jí podstrojujeme. Koťata jsou už dost velká, aby ji následovaly. Je mi to líto. Za chvíli bude zima, pozemky kolem nás jsou spíše psí teritorium. Kočka bude zase brzo březí. Snad se naše zahrada nestane teritoriem nevykastrovaných koček. Tenhle odér prostě nechceš. Navíc je už na světě tolik koček co nemají domov, kastrujte, prosím! 
Pořád je mi záhadou, že naši dva kocouři strpěli cizí kočku i s koťaty. Potkali se i na střeše. Čekali jsme klasickou kočičí bitku, ale došlo jen na oční kontakt a víc nic. Takže počty zůstanou u dvou dětí a dvou kocourů. 


















Ahoooj! :)

4 komentářů

  1. Martino, hezky vám to ranní mrazík na zahradě omaloval :). A nemáte dřevem obloženou fasádu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo,
      bylo to fajn ráno, jen káva už tak rychle stydne.
      Máš bod za postřeh, jo :)

      Vymazat
  2. Dobrý den, ano, postřehla jsem také fasádu, vypadá to super!
    Fotky jsou krásné, křehké... Hezké předvánoční dny. Kač

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více