Šablona na stažení: Geometrický betonový květináč

11:10

Je tu pátek a další šablona na vaše betonové kousky. Tentokrát si můžete vyrobit geometrický svícen, květináč, odkladač na šperky a bez umístění středové výplně může sloužit třeba jako těžítko na knihy.


Stahovat můžete ZDE

Postup je stejný jako u předchozího návodu: Jak si vyrobit betonový diamant

  • Podle šablony si vystřihněte formu.
  • Šablonu přiložte na vystřiženou formu a v místě ohybů si, třeba pomocí kuchyňského nože, udělejte zářezy. To jsou místa, která budete ohýbat.
  • Formu si následně složte  a oblepte lepící páskou, aby forma dobře držela tvar.
  • Formu dejte do misky s jemným pískem, rýží, prostě čímkoliv, co vám formu pěkně udrží.
  • Zalijte betonem.
  • Překonejte sami sebe a vážně minimálně dva dny na formu nesahejte! Pro ten nejlepší vzhled je dobré, aby beton vysychal co nejpomaleji. Svůj výtvor můžete třeba přikrýt mokrým kapesníkem, nebo beton často rosit.
  • Po dvou dnech odstraňte formu a... Voilà! Máte betonový květináč. Ač se to nezdá, beton bude i další dny vysychat a tvrdnout. Nechte ho pěkně odpočívat a pracovat. Z tmavě šedé bude pěkně světlá, tak poznáte, že je beton hotový. 
Zdroj: Pinterest

Krásný víkend všem! M.

5 komentářů

  1. Mari, ty betonova kralovno, je to nadhera! Hezky vikend. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Betonuji, tedy jsem :)
      Hezký víkend Marci, vlastně hezké všechno.

      Vymazat
  2. V garáži máme několik měsíců přichystaný pytel hobby betonu. Tiše okolo něj chodíme a uctivě ho zdravíme. Snad na něj konečně dojde :-D Chci ten diamant. A misku pro psy na vodu. A podnos na svíčky. A umyvadlo :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Toto som ešte neskúšala a asi najvyšší čas začať:-). Už dávnejšie obdivujem tieto betónové výrobky,ale zatiaľ som nenabrala odvahu. Teraz podľa tohto postupu, by to možno aj šlo.

    OdpovědětVymazat
  4. Super, tyhle Tvoje tipy... Láká mě to, láká, tak snad se do toho vážně jednou pustím... Pořád si slibuju, až budem na tom baráčku, co všechno vyzkouším (naším 2+1 se cítím limitovaná), doufejme, že nezůstane jen u slibů ;-)...
    V.

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více