Přírodní Vánoce u nás doma

12:13

 

Druhá adventní neděle je ta tam a já už mám všechny dárky a všechny je mám dokonce zabalené. Krabice lineckého je taky napečená, ale co nemám to je výzdoba. Postupně ji totiž přidělávám a předělávám. Hlavní výzdobou jsou světýlka a jehličí. To je pro mě to neopakovatelné kouzlo vánoční výzdoby. Co taky jiného do víc jak 100 let starého domu. Věnec nemáme žádný, ale dva adventní svícny. Jeden na stůl do jídelny a druhý, který přenáším mezi obývákem a pracovnou. Je to ovlivněné tím, kde si Ema zrovna roztahá svoje důležité propriety, jako omalovánky, plyšáky, panenky a Lego.

Oba svícny mají jako základ betonový podnos. Pak jen trochu ozdob, jehličí a irský mech. Je to velmi jednoduché, ale o to víc efektní. A pak ty větve, no. Minimálně v každé místnosti musí nějaká být, omotaná světelným řetězem. Když jsou tmavé dny, jako ten dnešní, krásně celý dům rozsvítí. A na jakou výzdobu jste letos vsadili vy?
 












Krásné dny, 
Martina

6 komentářů

  1. Martino, máš to doma moc hezky vyzdobené. Já vsadila na to, co vždycky - vázu a keramický svícen s větvičkami. A svíčku - ta nesmí chybět celou zimu. Možná ještě dojde i na světýlka, když jsem si je na Bonami koupila.

    OdpovědětVymazat
  2. V jednoduchosti je prostě krása. Máš velmi jemnou, hezkou výzdobu, moc se mi líbí. Také stále dozdobuji, dnes jsme byli v lese na smrkových větvích, tam kde se těží jich je plno na zemi, mám tím pádem skvělou zásobu. A svíčky, svíčky, svíčky :-). Pár světýlek ve skleněných nádobách s vlašskými ořechy, které nejdou rozloupat, pár porcelánových kousků.
    Hezký advent.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  3. Moc příjemná výzdoba !
    Hezké adventní dny !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkná výzdoba...tak akorát, nic nepřeplácané a přírodní. Vidím se jak u vás sedím s šálkem kafe a kochám se pohledem na věnec. Krásné předvánoční dny. Hanka.

    OdpovědětVymazat
  5. Martino, ráda k tobě chodím, i když ne vždy komentuji. Já to plácám podle nálady, někdy vytáhnu starý porcelán po babičce, jindy jen čiré sklo. Zdravím do krásného domečku Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat

Isnpirace mnohem více